Jump to content

UNDIAN LAGU INTERNET RADIO GEMNIFM PESERTA YANG KE FINAL

Teguh - Cinta laut china selatan
Tangaband - Sepi
Pairin Ojong - Oda araponku
Stewert John - Kasih yang satu
Adison - Huluai tih ginavo
Kodezar - Menunggu dia single

RGFM_DJBLACK

Administrators
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

RGFM_DJBLACK last won the day on January 12

RGFM_DJBLACK had the most liked content!

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

22 profile views
  1. RGFM_DJBLACK

    RADIO PLAYER

    Your browser does not support the audio element.
  2. RGFM_DJBLACK

    Privacy Policy

    Privacy Policy of Internet Radio Geminifm Internet Radio Geminifm operates the http://gemini-fm.com website, which provides the SERVICE. This page is used to inform website visitors regarding our policies with the collection, use, and disclosure of Personal Information if anyone decided to use our Service, the Gemini FM website. If you choose to use our Service, then you agree to the collection and use of information in relation with this policy. The Personal Information that we collect are used for providing and improving the Service. We will not use or share your information with anyone except as described in this Privacy Policy. The terms used in this Privacy Policy have the same meanings as in our Terms and Conditions, which is accessible at http://gemini-fm.com, unless otherwise defined in this Privacy Policy. Information Collection and Use For a better experience while using our Service, we may require you to provide us with certain personally identifiable information, including but not limited to your name, phone number, and postal address. The information that we collect will be used to contact or identify you. Log Data We want to inform you that whenever you visit our Service, we collect information that your browser sends to us that is called Log Data. This Log Data may include information such as your computer’s Internet Protocol ("IP") address, browser version, pages of our Service that you visit, the time and date of your visit, the time spent on those pages, and other statistics. Cookies Cookies are files with small amount of data that is commonly used an anonymous unique identifier. These are sent to your browser from the website that you visit and are stored on your computer’s hard drive. Our website uses these "cookies" to collection information and to improve our Service. You have the option to either accept or refuse these cookies, and know when a cookie is being sent to your computer. If you choose to refuse our cookies, you may not be able to use some portions of our Service. You can learn how to manage cookies on your web browser by following the Browser Cookies Guide. Service Providers We may employ third-party companies and individuals due to the following reasons: To facilitate our Service; To provide the Service on our behalf; To perform Service-related services; or To assist us in analyzing how our Service is used. We want to inform our Service users that these third parties have access to your Personal Information. The reason is to perform the tasks assigned to them on our behalf. However, they are obligated not to disclose or use the information for any other purpose. Security We value your trust in providing us your Personal Information, thus we are striving to use commercially acceptable means of protecting it. But remember that no method of transmission over the internet, or method of electronic storage is 100% secure and reliable, and we cannot guarantee its absolute security. Links to Other Sites Our Service may contain links to other sites. If you click on a third-party link, you will be directed to that site. Note that these external sites are not operated by us. Therefore, we strongly advise you to review the Privacy Policy of these websites. We have no control over, and assume no responsibility for the content, privacy policies, or practices of any third-party sites or services. Children’s Privacy Our Services do not address anyone under the age of 13. We do not knowingly collect personal identifiable information from children under 13. In the case we discover that a child under 13 has provided us with personal information, we immediately delete this from our servers. If you are a parent or guardian and you are aware that your child has provided us with personal information, please contact us so that we will be able to do necessary actions. Changes to This Privacy Policy We may update our Privacy Policy from time to time. Thus, we advise you to review this page periodically for any changes. We will notify you of any changes by posting the new Privacy Policy on this page. These changes are effective immediately, after they are posted on this page. Our GDPR Privacy Policy was generated from the Privacy Policy Template. Contact Us If you have any questions or suggestions about our Privacy Policy, do not hesitate to contact us.
  3. RGFM_DJBLACK

    TangabanD

    -Satu nama kumpulan duo yg sedang popular meningkat naik selepas banyak mendapat tarawan persembahan di sabah dua penyanyi yg berasal dari Tambunan,sabah Callix dan Khen yang baru saja mula berjinak jinak dalam dunia nyanyian dan hiburan yg sedang mendapat sambutan ramai peminat di sabah..walaupun banyak halangan dan rintangan yg terpaksa dilalui oleh dua penyanyi ini mereka tidak pernah berputus asa untuk tetap bergiat dalam dunia nyanyian.. "walaupun banyak kata kata negatif yg kami dapat daripada orang ramai kami tetap tidak mahu berputus asa untuk berjaya..kata kata negatif itu lah yg kami jadikan sebagai pembakar semangat untuk terus maju kedepan kami bukan mahu mengejar populariti tapi kami mahu mngejar impian kami "(Callix) 👉NAMA TANGABAND DIAMBIL DARI NAMA KAMPUNG KELAHIRAN CALLIX DAN KHEN IAITU KAMPUNG TANGABAN,TAMBUNAN,SABAH 👉TANGABAND terdiri daripada dua org vokalist DUO Vokalist pertama Nama: CALLIX Umur: 20 tahun Asal: KAMPUNG TANGABAN,TAMBUNAN SABAH Vokalist kedua Nama: KHEN Umur: 19 tahun Asal: KAMPUNG TANGABAN,TAMBUNAN SABAH LAGU LAGU TANGABAND SINGLE PERTAMA TAJUK: SEPI LIRIK: CALLIX ARTIS: TANGABAND STUDIO: AC29 STUDIO SINGLE KEDUA TAJUK: KU PERCAYA LIRIK: CALLIX ARTIS: TANGABAND STUDIO: AC29 STUDIO SINGLE KETIGA(NEW VERSION) TAJUK: GADIS SMK TAMBUNAN LIRIK: CALLIX ARTIS: TANGABAND STUDIO: KENINGAU RECORDING STUDIO
  4. RGFM_DJBLACK

    Syarat DJ

    Sila patuhi peraturan deejay GEMINIFM 1.Tidak 'mengkick' dj lain untuk onair. Setiap dj hanya dibenarkan Kick autorun dj sahaja. 2.Tidak dibenarkan untuk onair 2 radio dalam satu masa.. Hanya dibenarkan onair satu radio sahaja dalam satu satu masa. 3.Tidak di benarkan mempromosi radio lain di radio GEMINIFM. Hanya di benarkan mempromosi group support whatsapp dan website yang berkaitan dengan GEMINIFM seperti www.gemini-fm.com 4.Setiap deejay hendaklah mempromosikan forum GEMINIFM alamat www.gemini-fm.com sberapa kerap yang mungkin 5.Setiap deejay hendaklah register dan memasuki ruangan sembang yang berkaitan radio GEMINIFM di forum GEMINI.fm 6.dan sekiranya anda onair anda perlu menunaikan lagu permintaan dari pendengar. 7.Anda dibenarkan onair hanya untuk autorunkan lagu.Tetapi deejay lain yang ingin onair bercakap berhak mengkick anda.Dan sekiranya anda onair hanya autorun lagu anda perlu meletakkan nama autorun@GEMINIFM station name. 8.Mestilah berada di whatsapp GEMINIFM ketika onair Penerangan rules no 7 sbb ramai yg masih terkeliru dgn sistem autorun -jika dj berniat sekadar ingin memutarkan lagu SAHAJA tanpa on air (berdj/bercakap) di radio GEMINIFM sila pastikan anda setting ''Station names" di encoder SAM anda AUTORUN..jika anda juga berniat ingin meletakkan nama anda sila pastikan anda letakkan AUTORUN di depan atau di belakang nama anda.. contoh: -DJ-RUN@GEMINIFM-Autorun -Autorun@GEMINIFM -Dan sebagainya Ini adalah untuk memudahkan dj2 lain yg ingin ON AIR mengambil alih konti TANPA memberitahu dj yg autorun td..sbb jika anda hanya letakkan nama anda sahaja (Autorun@GEMINIFM) tapi anda hanya pasang lagu dan tidak ON AIR akan menyukarkan dj2 lain yg ingin ON AIR untuk mencari anda dan meminta keizinan dr anda..(itu pun kalau anda dapat di kesan).. Sbb jika ada dj lain yg ingin ON AIR dan mereka lihat di server radio tertera nama anda (Autorun@GEMINIFM) sedangkan beliau dgr di radio anda tidak berkeudara hanya lagu sahaja yg di pasangkan lantas beliau terus kick server radio TANPA kebenaran anda pastinya itu boleh mendatangkan rasa kurang puas hati kepada anda kerana secara tiba-tiba anda di kick..
  5. RGFM_DJBLACK

    berminat Nak Jadi Dj Gemini FM

    SAPA NAK JD DJ RADIO GEMINIFM salam.... utk lebih menceriakan radio GEMINIFM,kami mengalu-alukan kepada mereka yg berminat utk menceriakan ruang radio GEMINIFM..dan utk terus menceriakan radio GEMINIFM kami memerlukan beberapa org dj yg boleh mengisi ruang konti radio yg masih lagi byk autorun pd ketika ini.. kerana dj yg aktif di GEMINIFM pd ketika ini hanyalah 2 org sahaja.. itupun mereka hanya on air waktu petang dan malam..jd di waktu siang konti radio kekosongan..kami mencari anda utk mengisi kekosongan itu... kepada sesiapa yg berminat utk menjadi seorg dj di GEMINIFM kami mengalu-alukan bakat anda.. kepada yg berbakat dan berminat tinggalkan maklumat anda di sini utk kami hubungi bagi sesi tester(interbiew) segala tunjuk ajar dan software yg berkenaan akan di berikan...tq..... syarat2: -ada minat -komitmen -byk idea2 menarik -happening -tidak mudah putus asa -yg penting kene steady!!! hehe Beberapa syarat yg harus di penuhi.. -Pastikan anda berdaftar di DI SINI (ahli GEMINIFM) -Pastikan anda ada microfon.. -Pastikan talian internet anda (broadband / streamyx / unifi) dan sebagainya mampu utk support streaming.. -Pastikan kuota internet anda 1GB dan ke atas..utk mengelakkan buffering.. -Pastikan anda ada minat yg mendalam dalam bidang juruhebah (xde bakat boleh memohon asalkan ada minat) bakat boleh di asah.. kalau anda tidak tahu bagaimana cara-caranya jgn risau, DJBlack akan memberi segala tunjuk ajar dan software2 yg berkenaan akan DJBlack berikan.. Software yg di perlukan- -Teamviewer : boleh download di sini -Sam Broadcaster : boleh download di sini -Untuk Sam Broadcaster bila dah siap download sila extract file kemudian install..Bila anda sedang install ia akan meminta anda utk memilih server, pastikan anda pilih server FIREBIRD..ia akan secara automatik download dan install server firebird itu..register key untuk Sam Broadcaster juga di sediakan.. -Bila anda sudah selesai dgn software di atas anda boleh maklumkan kepada fitri atau reply post ini utk fitri berikan tunjuk ajar seterusnya.. Pada DJ yang berjaya sila baca syarat dan terma ini: - Syarat DI SINI
  6. RGFM_DJBLACK

    Welcome to Pages

    Welcome to Pages! Pages extends your site with custom content management designed especially for communities. Create brand new sections of your community using features like blocks, databases and articles, pulling in data from other areas of your community. Create custom pages in your community using our drag'n'drop, WYSIWYG editor. Build blocks that pull in all kinds of data from throughout your community to create dynamic pages, or use one of the ready-made widgets we include with the Invision Community. View our Pages documentation

Footer title

This content can be configured within your theme settings in your ACP. You can add any HTML including images, paragraphs and lists.

Footer title

This is an example of a list.

Footer title

This content can be configured within your theme settings in your ACP. You can add any HTML including images, paragraphs and lists.

Footer title

This content can be configured within your theme settings in your ACP. You can add any HTML including images, paragraphs and lists.

×